Mantelzorgdag 2012

Vanmorgen (za 10 nov 2012, 07:26) in de Telegraaf:

2,6 miljoen mantelzorgers even vrij

RIJSWIJK –  Op de 15e Dag van de Mantelzorg zaterdag verdienen alle mantelzorgers een dagje vrij. In Nederland zijn 2,6 miljoen mensen die vrijwillig langdurig voor een familielid, vriend of buur met een ziekte of beperking zorgen. Zaterdag worden zij op verscheidene plekken in Nederland in de watten gelegd.

Het thema van de dag is ‘Nu even niet!’. „Mantelzorgers die met liefde voor een ander zorgen, nemen vaak te weinig tijd voor zichzelf waardoor zij overbelast kunnen raken. Om de zorgtaken vol te houden, is het belangrijk om er regelmatig even tussenuit te gaan”, stelt organisator Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Op 116 plekken mogen mantelzorgers zaterdag gratis lunchen, optredens bezoeken en aan activiteiten deelnemen.

In Amsterdam worden de zogeheten mantelzorgpas en het mantelzorgboek gelanceerd. Mocht er plotseling iets met de mantelzorger gebeuren, dan zorgen de pas en het boek voor voldoende medische informatie om de hulp snel over te hevelen naar een andere verzorgende.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *