Morgen is het zo ver!

Spannend vooruitzicht!

Morgen is het 10 november, De dag van de Mantelzorg. En juist deze dag heb ik uitgekozen als moment voor de aftrap van mijn nieuwe coachingsprogramma Nu-even-Ik! voor mantelzorgers.

Coaching en training voor mantelzorgers, waarom wil ik daar mee bezig zijn? Natuurlijk omdat ik de cijfers ken: ruim 450.000 mantelzorgers zijn (ernstig) overbelast. Maar ook omdat ik zelf sinds een paar jaar weet hoe het voelt om een chronisch ziek gezinslid te begeleiden en te ondersteunen. Ik weet hoe het voelt om onzeker te zijn over haar toekomst. Of wat het met je doet om haar in te perken, omdat activiteiten voor haar te risicovol zijn. Of hoe het is om steeds alert te moeten blijven of zij weer achteruit gaat en er weer contact met de artsen nodig is. Gelukkig sta ik niet alleen in deze zorg, maar ik weet dat dit zeker niet voor alle mantelzorgers geldt. En dan kun je je verliezen in de zorg voor de ander en vergeten om op tijd  ook ruimte voor jezelf te maken.

Daar wil ik graag bij gaan helpen! En daarom kijk ik zo uit naar morgen. De trainingslocatie is besproken, het programma ligt klaar en belangstellenden hebben zich aangemeld. Ik heb er zin in om eindelijk  echt van start te gaan en mensen te laten kennismaken met Nu-even-Ik! voor mantelzorgers. Ik heb vertrouwen in de inhoud van dit coachingsprogramma, maar spannend blijft het. Krijg ik de mensen enthousiast voor mijn ideeën over de Nu-even-Ik!-momenten? En hoe vinden zij het om het te hebben over  meer Bewustwording en Beweging.  En dat je daar Lifecoaching met vragen als: Hoe is het met mij? en Wat zou ik (eigenlijk) willen?, Wat zou ik kunnen (aanpakken)? en Wat ga ik daarvan ook echt doen? goed voor kunt gebruiken?!

Ik ben erg benieuwd naar de mooie dag van morgen wanneer ik mijn steentje bijdraag aan het “gezond houden” van mantelzorgers. En natuurlijk kunnen belangstellenden nog  altijd aanschuiven morgen. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *