“Op de koffie” bij Golfbreker

Op dinsdag  20 november ging ik “Op de koffie” bij Golfbreker regionale radio. Wat een belevenis was dat! En spannend ook! Achter een mooie voordeur in het centrum van Amersfoort, gaat een heuse studio schuil. Zonder veel luxe, want de middelen zijn beperkt, maar wel helemaal echt. Compleet met (gekregen) muziek archief, koptelefoons, microfoons  en een rood  en groen lampje om aan te geven of we “in de lucht”  zijn. Aan de ene kant van de ruit de technicus, aan de andere kant ’nieuwsgierige interviewsters’ Dory Gerth en Mies van der Vlist en ikzelf.

Ik vond het  een eer om een uur lang te mogen vertellen over mijn coaching- en training voor mantelzorgers. Ik  voel dan nog weer extra hoe ik geloof in de kracht van ‘Nu-even-Ik!’ en dat dit programma complementair is aan reeds bestaande ondersteuning voor mantelzorgers.

Want respijtzorg (het ontlasten van mantelzorgers door de zorg (tijdelijk) over te nemen) is “in” vandaag de dag. En zeker ook belangrijk!  En toch denk ik dat het met mantelzorgers werken aan: het ook mogen kiezen voor jezelf, grenzen kunnen aangeven, voelen wat je voelt en daar trouw aan zijn, aanvullend ook erg belangrijk is. Zo werken mantelzorgers aan hun eigen welbevinden of zij nu wel of niet al toe zijn aan het kiezen voor respijtzorg of welke vorm van ondersteuning dan ook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *